Sevärdheter i Linköping

3564304-folke-filbyterDen som tror att det inte finns så mycket att göra i Linköping kunde inte ha mer fel. Här finns något att hitta på för alla – oavsett om man gillar att gå på museum, se historiska byggnader eller uppleva skön natur. Den som vill kan självklart bara strosa runt i staden och insupa den trevliga stämningen och atmosfären. Men om man vill ha något mer specifikt att hitta på kan man exempelvis åka till Gamla Linköping, kika in på Flygvapenmuseum eller gå på ett evenemang på Saab Arena.

Gamla Linköping

Gamla Linköping är både en stadsdel och ett friluftsmuseum som ligger i västra Linköping. Alla byggnader som finns här är flyttade hit från Linköpings centrum. För att läsa mer om Gamla Linköping kan man klicka här.

Flygvapenmuseum

Flygvapenmuseum är ett teknik- och kulturhistoriskt museum med utställningar om militärflygets utveckling från början på 1900-talet och framåt. Många av flygplanen som finns på museet kan faktiskt enbart ses här. Läs mer om Flygplanmuseum här.

Linköpings domkyrka

Linköpings domkyrka är kanske Linköpings mest populära turistattraktion. Kyrkan är belägen vid S:t Persgatan mitt emot Linköpings slott. Domkyrkan är Sveriges näst största kyrkobyggnad och är den centrala kyrkan i Linköpings stift. Vill man läsa mer om Linköpings domkyrka kan man göra det här.

Saab Arena

Saab Arena är Linköpings eventarena som tidigare gick under namnet Cloetta Center och som invigdes år 2004. Arenan är en utav Sveriges största och kan ta in hela 11 500 personer vid konserter. Läs mer om Saab Arena här.

Bergs slussar

1376729-acornBergs slussar är ett gäng slussar som följer varandra på Göta Kanal. Slussarna är belägna i orten Berg som ligger norr om Linköping. Här finns Göta kanals största attraktion – slusstrappan Carl Johan. Vill man läsa mer om Bergs slussar kan man klicka här.

Eklandskapet

Ett måste för den naturintresserade, eller blott den romantiskt lagda, är en tur ut till Eklandskapet söder om staden. Här finns norra Europas största bestånd av ekar, och en biologisk mångfald som slår det mesta.  Läs mer om detta här.