Saab Arena

14907754-lhc-flagSaab Arena, tidigare Cloetta Center, är Linköpings eventarena som invigdes år 2004. Arenan kan ta in 11 500 personer på konserter och 8 500 personer vid idrottsarrangemang. Detta gör Saab Arena till en utav Sveriges största arenor. Den första som uppträdde i arenan efter att den invigts var Lars Winnerbäck, som kommer just från Linköping. Sedan dess har många kända namn spelat i arenan och några av dem är Toto, Whitesnake, Bryan Adams, Motörhead, Deep Purple och Europe. Melodifestivalsturnén har även besökt arenan ett flertal gånger. Varje år hålls en mängd olika event och konserter i arenan. Oavsett vad man gillar för typ av underhållning kan man garanterat hitta ett tillfälle att besöka arenan. Förutom den stora arenan finns åtta barer i området och sex av dessa barer går att hyra. Här finns även en restaurang och vid många av borden kan man avnjuta sin måltid samtidigt som man tittar på evenemanget.

Linköpings HCs hemmaarena

En av huvudanledningarna till att arenan byggdes var för att Linköpings Hockey Club behövde en ny hemmaarena. Linköpings Hockey Club spelar alla sina matcher här och varje år kommer hundratals hockeyfans till arenan för att se SHL-hockey av högsta klass. Den första ishockeymatchen som spelades på arenan var mellan Linköpings HC och TPS Åbo. Matchen spelades för en fullsatt arena och det slutade med vinst för hemmalaget.

Ta sig hit

Saab Arena ligger nära Linköpings centrum och man kan ta sig hit genom en promenad på fem minuter. Men man kan även ta sig hit lätt med tåg, flyg eller buss. Det finns två bussar att ta från Resecentrum som går direkt till arenan. Väljer man att ta bilen till arenan är det lättast att åka från E4:an. Det finns gott om parkeringsplatser i området.