Resa till Linköping

12966009--Det finns många olika sätt att ta sig till Linköping och man kan garanterat hitta ett sätt som passar bra för tillfället. De olika sätten varierar i pris och tidsåtgång men alla är populära och används av resenärer varje dag. Det absolut vanligaste sätten att ta sig hit på är genom att åka bil eller tåg. Men vill man se mer av landskapet och göra resan till ett mål, passar buss eller båt bättre. När man väl har kommit fram till Linköping går det lätt och smidigt att ta sig runt till olika stadsdelar. Kollektivtrafiken är nämligen välutvecklad och det finns i princip en buss att ta var man än vill åka. Nedan följer ett antal olika sätt att ta sig till Linköping.

Tåg

Det kanske allra smidigaste sättet att ta sig till Linköping är att åka tåg. Åker man från en stad mellan Malmö och Stockholm är det ännu smidigare. Mellan dessa två storstäder finns nämligen en linje med avgångar flera gånger om dagen som både är snabba och billiga. Självklart går det även att ta sig till Linköping med tåg från norra delarna av Sverige och västkusten också. Läs mer om hur man tar sig med tåg till Linköping.

Båt

Linköping är Sverige mest slusstäta kommun och vill man åka kanalbåt till Linköping finns stora möjligheter. På Göta kanal kan man ta sig från Göteborg till Linköping och från Stockholm till Linköping. Antingen kan man åka på en av de många passagerarbåtar som trafikerar kanalen eller ta sin fritidsbåt. Mer om att åka båt till Linköping kan man läsa här.

Buss

Precis som med tågtrafiken till Linköping är även busstrafiken frekvent och man kan hitta billiga bussar till Linköping från landets alla städer. Bland annat åker Swebus, Blåklintsbuss och Netburesa bil Sverigess till Linköping, så det finns många bussföretag att välja en resa bland. Här kan man läsa mer om att åka buss till Linköping.

Bil

Det är väldigt lätt och smidigt att ta sig till Linköping med bil. Det finns ett flertal vägar som leder hit och de största är E4:an, riksväg 34 och 35. Om man bara läser vägskyltarna så lär man inte ha några problem att hitta till Linköping. Läs mer om att åka bil till Linköping.