Om Linköping

6650186-kyrka-i-linkoping

Linköping är en stad som ligger nära, var man än befinner sig i landet. Staden har nämligen alltid varit en knytpunkt för transporter av olika slag. Den som tror att Linköping är en liten stad där det inte finns så mycket att hitta på, har helt fel. Staden har nämligen mycket att erbjuda – härliga naturupplevelser, stora shoppingmöjligheter och en massa roliga aktiviteter.

En gammal stad med anor

Linköping är residensstad i Östergötlands län och pittoreskt belägen på den vida Östgötaslätten, strax söder om sjön Roxen. Som universitetsstad och en stad med anor finns här mycket att göra och se, samtidigt som staden vibrerar av liv och rörelse. Här finns lämningar från bronsåldern och äldre järnåldern och Linköping är en av de äldre bosättningsplatserna i Sverige. På plats kan du besöka den anrika domkyrkan, gå på konsert eller sportevenemang i en arena samt ta en titt på ett renommerat flygvapenmuseum. Givetvis bör du även promenera på bildsköna stråk i den gamla stadskärnan.

För att njuta av Linköping på bästa sätt så rekommenderar vi starkt att du bokar ett hotell i Linköping. Detta gör att du kommer nära stadskärnan och slipper lägga tid på att pendla. Välkommen till Linköping!