Bil

När du ska resa till Linköping, vad är då bästa alternativet? Självklart handlar det om en smaksak, dessutom spelar antalet resenärer och vilken budget man har stor roll. Men att åka till Linköping med bil är ganska trevligt, oavsett om du är ensam eller har sällskap i bilen.

Bila genom SverigeMed bil till rätt plats

När du ska bila till Linköping – kanske för att se en konsert på Saab arena eller en pjäs på Sagateatern – gäller det att planera resan ordentligt. Så är det egentligen alltid när det handlar om en skön roadtrip: den blir som roligast när du förberett bra musik, en skön bil-lek och självklart har kollat upp en vägbeskrivning innan du rullar iväg. Att ta bilen kommer alltid vara ett av de säkraste alternativen för att du ska veta att du kommer fram i tid. För att du inte ska mötas av er överraskning när du väl kommer fram, rekommenderar vi även att du bokar hotell i Linköping minst någon månad innan din vistelse. Det finns helger när trycket för att få sovplats är stort. Boka i tid och gör bilresan till en del av resan.

Vägen till Linköping

Som tur är, i den moderna tid som vi lever i, kan du numera använda din mobil för att GPS.a fram vägen till Linköping. Du kan till och med skriva in det hotell du ska besöka och hamna på den exakta adressen! Men tekniken i all ära, det finns alltid en risk att den kapitulerar och inte överlever en hel roadtrip. Därför är det alltid bra med en back-up, som till exempel en klassisk kartbok? Om du saknar kartbok kan du alltid använda dig av antingen Hitta eller Eniro och söka fram en vägbeskrivning som du sedan skriver ut och har i bilen. Om du kommer fram till staden och inte hittar fram till din destination ska du inte vara för att fråga om hjälp, de boende i Linköping är trevliga och hjälper gärna till. Ett säkert kort kan vara att gå in på Visit Linköpings Tourist Center på Storgatan 15 som har öppet både på vardagar och helgen.

Parkering i staden

När du väl kommer in i Linköpings centrala kommer du att finna flera olika möjligheter till parkering. Vanligast är att parkera direkt på gatan, men se till att kontrollera skyltningarna innan. Du som har miljöbil kan hitta miljöbilsparkering och om du är rörelsehindrad finns det gott om valmöjligheter som underlättar. Nu kan du också välja att betala din parkering med din telefon, genom att använda dig av appen Easypark eller Tele P, istället för att leta parkeringsautomater.